Vesting Finance

Over Vesting Finance

vesting-finance-logo

Vesting Finance: incasso zonder juridische maatregelen heeft vele voordelen. Voor u en uw klant. U ontvangt sneller uw geld, terwijl de zakelijke verhoudingen goed blijven. Wij focussen altijd op dit minnelijk incassotraject. Onze gespecialiseerde brancheteams komen direct in actie, onderhouden nauw contact met uw debiteur en gebruiken verschillende moderne en traditionele communicatiemiddelen.

Is uw vordering toch niet minnelijk te innen? Dan adviseren wij u over mogelijke juridische stappen. Hierbij wegen wij uw kansen en kosten zorgvuldig tegen elkaar af. Kiest u voor een gerechtelijke procedure, dan kunnen onze eigen juristen u met raad en daad bijstaan.

Reviews

Filter op
 1. Bruno

  Zeer onbetrouwbare afpersers walgelijk dat dit mag.

  Deze afpersers moeten gestopt worden. Letterlijk alles is fout aan deze organistatie de overheid of instanties etc. moeten dit bedrijf echt stoppen! pas op!

  General: 1/5
 2. Stevfan schapelhouman

  Een ramp

  Kreeg bericht van Vesting Finance . Dat ik 345 euro moest overmaken voor een schuld bij telfort. Ik ben nog nooit bij telfort geweest. Kreeg een mailadres van iemand anders. En als klap op de vuurpijl een adres in de Achterhoek waar ik nog nooit ben geweest. Het dossier nummer klopte niet. En na diverse mails en telefoontjes was het dossier plotseling zoek. Dit riekt naar oplichterij .na diverse sommaties om te betalen . Is het dossier plots gesloten . Omdat dossier zoek is geraakt

  General: 1/5
 3. OnAsimwn

  Vesting Finance Graaiers

  Plotseling ligt er een Sommatie Exploot van Vesting Finance op de deurmat. Of ik nog even een openstaande rekening van de Firma Neckerman wil betalen. De hoofdsom bedraagt â�¬150 en de rente eveneens â�¬150. Even â�¬300 aftikken en wel binnen 2 dagen! Neckerman is in 2020 failliet gegaan. Heb ze maar even een email gestuurd met 't verzoek mij even het officiële aankoopbewijs te sturen van hetgeen in daar ooit gekocht zou hebben en een rekenschema van de (woeker) rente. Dit soort graaiers zouden…… U MAG DE ZIN ZELF AFMAKEN 🙂

  General: 1/5
 4. Indewar

  Bkr en oplossingen

  Vriendelijk geholpen. Dit en dit moesten ae doen. En dan zou het allemaal goed komen. Star bedrijf, schuiven alles op personeels tekort. En een gedrag van 60 euro moet ik 5 jaar stilstaan. ( alweer ivm ziekte ) Had me opgezocht. Dan waren we eruit gekomen.

  General: 2/5
 5. Jo

  Wanhopig

  Ik zou een visa card hebben vanaf juli2010 echter is mij hier niets van bekend alle info opgevraag gekregen zie ik een contract met een handtekening die lijkt op die van mijn man maar hij nog ik weten ergens van in 2017 is hun laatste brief verstuurt zeggen we willen de hypotheek laten herzien maar heb bkr registratie is dit verjaard zoiezo of wat moet ik doen ze zeiden dat ik aangifte moest doen maar dat gaat niet omdat het iets is van 12jaar terug

  General: 1/5
 6. Arman

  Oplichters, fraudeurs, afperse

  Dit bedrijf is zo fout als het maar kan Komt met een "vordering" van 2007, weigert de gevraagde documenten op te sturen. Ik heb nooit een contract of iets besteld van hun opdrachtgevers Neckermann maar wel een vordering :/ Eist een kopie van mijn legitimatie om mijn BKR notering te verwijderen ! Als reactie kreeg ik een gedownload brief van curatoren waarin ze hun eigen info zelfs niet compleet hebben ingevuld. (Als je valse documenten opstuurt vul dan je eigen gegevens correct) Hun reacties worden niet door een persoon getekend maar door het bedrijf naam. "3:33 BW Een rechtshandeling vereist een op een rechtsgevolg gerichte wil die zich door een verklaring heeft geopenbaard. Alleen een mens van vlees en bloed kan een op rechtsgevolg gerichte wil hebben en natuurlijk moet deze rechtshandeling door de betrokken persoon te controleren zijn. Is uw schrijven gericht op een rechtsgevolg dan kan dit alleen gedaan worden door een mens van vlees en bloed, die zij wil heeft geuit." Ze eisen geld om een foute BKR notering teverwijderen en zijn zo scheiterig en bang om hun naam tevermelden. Ze weigeren te reageren op mails ook van KIGID

  General: 1/5
 7. Arman

  Vestiging finance oplichters

  Ze komen met een vordering van 2007, weigert de gevraagde documenten op te sturen. Wel sturen ze een brief van een curator wat volgens mij gewoon gedownload is en is aangepast vooral omdat hun eigen info niet compleet/fout is. Had tenminste moeite gedaan om je eigen info correct te kopiëren. Brieven worden niet ondertekend door een naam van een persoon maar door de bedrijfs naam, ? Angst om je eigen persoons naam te vermelden :/ Ik kan me dat wel voorstellen zeker als je weet dat alles wat je doet fout is. En komen dan met morele redenen voor mij hahaha en dat terwijl jullie je eigen naam niet onder brieven zetten maar de bedrijfs naam. "3:33 BW Een rechtshandeling vereist een op een rechtsgevolg gerichte wil die zich door een verklaring heeft geopenbaard. Alleen een mens van vlees en bloed kan een op rechtsgevolg gerichte wil hebben en natuurlijk moet deze rechtshandeling door de betrokken persoon te controleren zijn. Is uw schrijven gericht op een rechtsgevolg dan kan dit alleen gedaan worden door een mens van vlees en bloed, die zij wil heeft geuit." Dit zegt de wet er over….

  General: 1/5
 8. Maria

  Vesting Finance oproep klacht

  Ik heb net kontant gehad met juridische advies en zij adviseerde mij om een klacht in te tedienen bij …ACM klacht melden.. Wie doet er met mij mee om ook een klacht in tedienen over Vesting Finance . Dit bureau moet gestopt worden. Kijk ook bij juridische advies om voorbeeld brieven die verstuurt kunnen worden naar vesting Finance want ze hebben geen poot om op testaan.

  General: 1/5
 9. Stijn

  Dit bedrijf is geen bedrijf

  Totaal ongeïnteresseerd en ongeinformeerd. Kopen schulden op en willen daar geld aan verdienen. Schulden opkopen is sowieso walgelijke handel maar de manier waarop deze walgelijke organisatie er mee omgaat is schandalig en onacceptabel. Dit " bedrijf" moet gestopt worden. De wetgeving die het mogelijk maakt om schulden te verkopen aan dit soort tuig moet weg.

  General: 1/5
 10. Maria

  Het is weer een keer zover

  Vandaag Snijder aan de deur over een openstaande rekening bij VFvan Neckerman.Ik bellen naar VF en ja hoor lag al sinds 2014 bij hun op de plank,nu pas in 2022 firma Snijder aan de deur,dat die hun der eigen voor lenen begrijp ik zo wie zo niet,maarja dus sinds 2014 bij hun op de plank als ik vraag waar mijn stuitingsbrieven zijn gebleven kunnen ze geen antwoord geven alleen van we hadden uw adres niet,raar in 2022 heb je in 1 x wel me adres of heb je net pas dit dossier opgekocht om tekijken of ik zo dom ben om tegaan betalen,nou dacht het niet.<br /> Wel Firma Snijder gebelt gevraagd waarom hun der eigen voor dit lenen,antwoord was:wij brengen alleen de brief voor de rest trekken wij onze handen er vanaf en is het weer aan VF.Nou VFzie jullie graag bij de rechter,en als je het adres van de rechtbank niet weet,mag je me altijd benaderen hahahaha

  General: 1/5
 11. Pieter Toorneman

  Schandalig bedrijf

  Niets maar dan ook niets van hoe zij zich voorstellen is waar. Het is een in en intriest bedrijf. Aan alle bedrijven doe hier nooit zaken mee. Je eigen relatie met de klant gaat kapot . Geld geld en geld dat is het enige wat telt was een zeer passende slogan geweest. Vreselijk slecht geschoold personeel. 1 vraag 3 personen 3 verschillende antwoorden. Onbeschoft asociaal bedrijf is het. Alle spijt hier ook zaken mee gedaan te hebben.

  General: 1/5
 12. Meerdere ervaringen

  Onprofessioneel, kortzichtig en asociaal

  Vesting Finance is een organisatie die nog nooit heeft gehoord van sociaal ondernemen. Ik heb inmiddels meerdere keren met deze organisatie te maken gehad en helaas ook een keer voor mijzelf. Nadat ik mijn volledige vordering had ingelost hebben zij de registratie daarvan niet afgerond en kreeg ik ineens de verrassing dat de vordering nog open stond bij het BKR. Na het indienen van een klacht hierover ben ik zeer onbeschoft behandeld door de mensen van Vesting Finance. Hierover heb ik een klacht ingediend. Wettelijk gezien hebben zij 4 weken om hierop te reageren. Dit hebben zij ruimschoots overschreden en niet naar behoren afgehandeld. In eerdere zaken die ik met hen heb afgehandeld was dit precies hetzelfde. De communicatie binnen dit bedrijf gaat goed zolang je nog aan hun moet betalen. Zodra je dat hebt gedaan geeft men ineens niet thuis. Dat klachten op deze manier worden afgehandeld en daarmee duidelijk van zeer ondergeschikt belang zijn blijkt wel uit het feit dat men 4 mensen op de klachten afdeling heeft zitten (en een vacature voor de 5de). Vesting Finance is lid van het NVI maar houden zich maar absoluut minimaal aan de daardoor gestelde regels. Ik snap dan ook niet dat bedrijven zoals financiële instellingen gelieerd willen zijn aan dit bedrijf en Vesting Finance uit hun naam laten handelen. Ze houden totaal geen rekening met de situatie van personen zolang ze maar geld krijgen. In de financiële wereld is heel erg veel mis. Dit soort organisaties zijn daar een belangrijk onderdeel van. Ik snap dan ook niet dat je daar als normaal mens wil werken. Deze organisatie helpt mensen bewust de grond in. Ik heb veel organisaties meegemaakt maar deze slaat echt alles. Op hun site hebben zij een “Klanten Portaal”. Mensen, vergeet niet dat je geen klant bent bij hun. De klant is het bedrijf waar je het credit hebt. Voor Vesting Finance ben je niet meer dan een persoon waarvan ze nog geld krijgen en men zal niets uit de weg gaan om dat te krijgen.

  General: 1/5
 13. S

  Shit

  aangezien door al m’n stress etc ben ik 1 van die zwakkere. Ben zo dom geweest om betalingsregeling te treffen en maandelijks een bedrag van 80 over te maken. Kan iemand mij vertellen wat ik kan doen? Zowiezo niet meer betalen, maar na al deze reviews besef hoe dom K ben geweest. Iemand advies wat te doen nu?

  General: 1/5
 14. Elsemieke siegers

  Vieze oplichters

  Kreeg ineens een brief van ze of ik even binnen 2 dagen een bedrag van bijna 500 euro wil over maken. Ik heb geen eens een idee van wie dat af komt want dat staat nergens vermeld! Ze hebben het alleen maar over de schuldeiser dit, schuld eiser dat. Zat in een envelop van janssen en janssen incasso bureau uit Nijmegen. Dus had netjes gebeld om te zeggen dat die brief in een envelop zat van hun. Maar tot mijn grote verbazing werd mij gewoon gezegt dat zij die hadden verstuurd namens vesting finace! Dus kijk uit met al deze oplichters. Trap er niet in!! Is nog niet eens 1 ster waard!!

  General: 1/5
 15. John

  VF samen de de opdrachtgever De Bron aasgieren

  Zoals uit de rest van de review’s blijkt zijn ze maar op 1 ding uit en dat is te profiteren van de zwakkere. Het gaat ze niet om te zorgen dat er betaald wordt maar om de rente en kosten. Walgelijke beroepsgroep. Verder gaande beschermen door de overheid is noodzakelijk. Dit zijn gereguleerd oplichters.

  General: 1/5
 16. Nobody

  Vesting Finance Lees dit Betaal niet kan uw rechten

  Factuur gekregen van 21 jaar oud of ik even hoofdsom 2800€ Rente 7000€ wou overmaken contact gehad met snijder deurwaarders die zelf aangaf een mail te sturen over verjaring, aardig dat je dit aangeeft maar waarvoor besmeur je je naam met dit soort gasten. consumenten koop voor bijvoorbeeld een wasmachine heeft een verjaring termijn van 2 jaar. Zij dienen bij een verjaringstermijn van twee jaar, dit binnen 2 jaar te stuiten. Dit dient ook gebeurt te zijn door de schuldeiser waarvan zij de schuld hebben overgenomen. Zij horen met alle documenten te komen betreffende de schuld, en zei moeten aantonen dat deze schuld er is. Stuur dus nooit zelf info. (maak ze niet wijzer) Ga nooit een regeling aan, bedenk waarvoor zij zo makkelijk zijn, zij hebben geen recht meer op dit geld, alles wat word binnen geharkt is meegenomen. Stuur altijd een mail over de verjaring indien dit het geval is, rechtsgeldige voorbeeld brieven kunt u via de consumenten bond vinden. Het schrijven hieronder is de weg die vesting finance hoort te bewandelen voor een exploot kan worden uitgebracht. Voordat ze uw vordering uit handen kunnen geven, moet vesting finance u eerst zelf een laatste aanmaning toesturen die aan een aantal specifieke wettelijke eisen moet voldoen, waarover hieronder meer. Welke eisen de wet aan de inhoud van de aanmaning stelt, is afhankelijk van uw situatie: bent u een particulier? Uw bent een particulier Sinds de (nieuwe) Wet normering buitengerechtelijke incassokosten (WIK) is ingevoerd, gelden er met name voor vorderingen op een particuliere debiteur, strikte regels voor de wijze waarop u aangemaand dient te worden en de kosten die in rekening gebracht mogen worden. Voordat zij uw vordering uit handen kunnen geven en aanspraak kunnen maken op incassokosten zij dienen eerst zelf een laatste kosteloze aanmaning, een zogenaamde “14 dagenbrief” toe te sturen. Middels deze brief geven zij u een laatste maal de gelegenheid om de verschuldigde hoofdsom alsnog binnen een termijn van 14 dagen te voldoen. In de brief dienen zij aan te geven dat na het verstrijken van de 14 dagentermijn aanspraak gemaakt zult worden op de incassokosten, noodzakelijk daarbij is dat het bedrag aan incassokosten waarop aanspraak word gemaakt, correct in de brief vermeld staat. In november 2016 heeft de Hoge Raad (de hoogste rechterlijke instantie in Nederland) een verdere verduidelijking gegeven van een aantal regels die de wet stelt aan de 14 dagenbrief. Zo heeft de Hoge Raad onder meer aangegeven dat de 14 dagentermijn begint te lopen op de dag nadat de 14 dagenbrief door u is ontvangen. In het geval de 14 dagenbrief per gewone post verstuurd wordt, heeft de Hoge Raad verder bepaald dat er in dat geval in beginsel vanuit gegaan kan worden de 14 dagenbrief op de 2e (post)dag na de dag waarop de brief wordt verstuurd, door u wordt ontvangen. Bij het berekenen van de dag van ontvangst tellen zondagen, maandagen en officiële feestdagen niet mee als (post)dag.

  General: 1/5
 17. Blue

  Fraude, kwamen niet opdagen bij de rechter

  Heb lang zitten bellen en mailen voor meer informatie over een dossier nadat ze begonnen te dreigen over een betaling. De schuld was 35 euro, van bijna 14 jaar geleden. Rente erbovenop van bijna 1500 euro. Ze konden niet aantonen hoe of wat. Was namelijk geen klant van het bedrijf waar het om ging. Dreigen dreigen, maar geen reactie betreft een dossier. Totdat ze dreigen om naar de rechter te gaan met een datum. Toevallig ken ik iemand en die keek het na, en ik stond op de planning. Maar 1 dag van tevoren wilden ze afhaken, en dat deden ze per brief. Had gebeld en gaf aan door laten gaan. Na maanden treiteren wil ik ze bij de rechter hebben en recht in de ogen kijken. Op de dag zelf was ik er, tegenpartij niet. Heb bewijs gegeven, en had meteen gewonnen. Alle kosten plus schadevergoeding kreeg ik toegewezen. Nu loopt er een gerechtsdeurwaarder bij hun over de vloer. Want ze willen niet betalen en de rente met boete loopt alleen maar op. Laat je niet gek maken en ga naar de rechter als je gelijk hebt.

  General: 1/5
 18. remco

  dubieuze ontraceerbare niet onderbouwde schulden worden verzonden door vesting finance

  Mijn vader heeft een brief ontvangen van incassobureau Vesting Finance, het zou gaan om een schuld van 574,32 euro. Er zou 460 euro afbetaald zijn. en de rente zou 586,13 bedragen totaal moet er dus 700,45 euro betaald worden, daarbij is de rente hoger dan de hoofdsom zelf, minus 460 euro zou het een extreem oude schuld moeten zijn als we van de 16% rente uitgaan op jaarbasis. Mijn vader weet niets van een bestelling bij Neckermann en kan deze schuld in zijn geheel niet plaatsen, deze schuld is tevens ruimschoots verjaart mocht het wel zo zijn, maar dat wordt betwist. Bij een consumentenkoop geldt een verjaringstermijn van 2 jaar. Aangezien hij nooit eerder aanmaningen heeft ontvangen kan dit op geen enkele manier gestuit worden. Toen mijn vader vesting finance wilde bellen kreeg hij de melding dat dit telefoonnummer van vesting finance door zijn provider geblokkeerd was omdat het oplichters zijn, echter kon ik ze wel bellen en het is wel degelijk een bestaand incassobureau wat ik wel heel bijzonder vind. De onprofessionele brief met warrig juridisch gebrabbel deed vermoeden dat er ander volk achter zat dan incassomedewerkers. Ze proberen het wel heel indrukwekkend met allerlei stempels te maken en zelfs een handtekening. Neckermann is sinds 2020 failliet gegaan en vesting finance heeft een heel bestand opgekocht van oude stoffige schulden waarvan vele betwist worden en niet onderbouwt waarvan sommige zelfs tientallen jaren oud zijn dus ook ruimschoots verjaart. Daarnaast vraag ik mij af of Neckermann zelf wel alle gedupeerden heeft terugbetaald die een bestelling hebben gedaan en nooit hebben ontvangen door het faillissement van Neckermann. Ook in dit specifieke geval is er niets onderbouwt, geen product omschrijving of datum, geen specificatie van de renteopbouw. Tevens wordt de leugen gebruikt dat er meerdere aanmaningen zijn verstuurd en hier kan geen bewijs van worden aangeleverd. Kortom, zo op het eerste gezicht een malafide incassobureau. In coronatijd is dit wel schandalig dat ze gaan lopen leuren met ruimschoots verjaarde schulden die ze alleen nog kunnen innen door onwetendheid van de klant, en ze inspelen op hun angsten. Dat dit soort bedrijven gewoon actief kunnen blijven is wel opmerkelijk.

  General: 1/5
 19. Marco

  Geen reactie op emails

  Heb een regeling kunnen treffen, ging soepel, kon ook 1/3 vqan de schuld af omdat ze mijns inziens teveel rente wilde innen, kon prima over onderhandeld worden, dus daar geen probleem. Maar nu stuurde ze ineens tussendoor een mail of ik even 75 euro over wil maken terwijl ik gewoon netjes de afgesproken maandelijkse termijn overmaak, daar mailde ik hun over, en krijg geen antwoord. Gelukkig heb ik van alles bewijs, dus als het niet goed gaat en ze willen het hard spelen zal ik zeker gelijk krijgen mocht een rechtzaak nodig zijn. Maar toch, gezien eerdere ervaringen die ik met deurwaarders heb maakt dit me al zenuwachtig. Dus dat niet reageren van Vesting Finance is onbeschaafd, jammer dat dit kan bij bedrijven, zou eigenlijk gelijk een boete moeten krijgen voor dit soort gedrag zodat ze dat afleren.

  General: 2/5
 20. Addie

  Zeer slechte communicatie

  Ik lees hier de reviews en hoe herkenbaar. Net weer een lange mail gestuurd. Zoals ik er al velen gestuurd heb. Ja die bank is ook betrokken. En na de hier gegeven review snap ik ineens waarom op mijn vraag geen antwoord komt. Geen goede gang van zaken.

  General: 1/5
 21. TNT

  Oplichter, met T-Mobile abonnement

  Wij ontvingen vandaag ineens een Sommatie-Exploot van Snijder Incassobureau aan de Paralleweg 98 te Beverwijk die zij in opdracht van Vesting Finance hebben gestuurd. Het gaat over een openstaand bedrag dat wij zouden nog moeten betalen voor een mobiel abonnement bij T-Mobile Netherlands B.V. \r\nAlleen wij hebben nooit een abonnement afgesloten bij T-Mobile. Jarenlang zijn we klanten bij een andere provider. Wij hebben Vesting Finance gebeld voor een bewijs van het contract bij T-Mobile. Wij vermoeden dat er sprake is van identiteitsfraude. Vesting Finance heeft geen bewijs voor ons maar zij moet dat bij T-Mobile opvragen. Wij zullen de stukken van hun ontvangen zodra zij dat van T-Mobile heeft ontvangen. Wij gingen vervolgens contact opnemen met Snijder Incassobureau, en ook daar hebben zij geen enkele stukken in dossier liggen. Opmerkelijk van Snijder Incassobureau begrepen wij dat zij zo\'n sommatie-exploot gewoon hebben gestuurd, in opdracht van Vesting Finance en alleen maar gebaseerd op een aangeleverd sheet met naam-geboortedatum en adres (hoe Vesting Finance aan onze gegevens komen is nog de vraag!)\r\nWij hebben T-Mobile klantenservice / fraude desk gebeld en daar weten zij ook niet van een samenwerking met Vesting Finance. Ook kunnen zij geen gegevens van ons in hun systeem vinden waaruit blijkt dat wij ooit de klanten van T-Mobile geweest zijn, laat staan een niet betaald abonnement.\r\nWij hebben inmiddels de Politie Fraude Helpdesk gebeld en onze melding gedaan.\r\nZijn er nog meer mensen die dezelfde ervaring hebben met Vesting Finance?

  General: 1/5
 22. Glenn

  Ben.nu al ruim twee uur in de wacht en nog geen medewerker aan de lijn gehad

  Slecht oplichters zijn het

  General: 1/5
 23. Stijn

  Vesting finance, oplichters in naam van de koning

  Dit bedrijf doet niet aan recht. Int een gedeelde schuld gewoon 2 keer bij beide partijen. Oplichterij als verdienmodel en intussen wel gewoon het recht hebben om dwangbevelen te sturen van valse nota's in naam des konings. Koopt schulden over van bedrijven zonder zich inhoudelijk om de zaak te bekommeren. Vraagt om veel te hoge aflossingen zonder enige inhoudelijke kennis. Wat mij betreft is dit een criminele organisatie.

  General: 1/5
 24. reinder vording

  reageren ho maar

  ik heb helaas al een tijdje te maken met dit klote incasso buro, als ze je bellen en je vervolgens afspreekt om naar hun toe te mailen ,mag te blij zijn als je binnen 7 week een antwoord krijgt. stuur je vervolgens naar de klactenafdeling van vesting finance een mail met de vraag waarom het zo lang moet duren voordat je andwoord krijgt, is hun reactie: wij vinden 4 weken een redelijk normaal termijn om te reageren. en als je dan zegt dat andere buro's binnen tien dagen reageren hebben ze daar geen boodschap aan.. helaas staat er geen nul steren bij.

  General: 1/5
 25. Breuls

  Onterechte melding

  12 jaar geleden iemand iets op mijn naam iets besteld ben er pas 2 jaar geleden achter gekomen nu heb ik een bureau ingeschakeld naar 5 maanden bkr beëindigd maar niet helemaal coderingen staan er nog weer aangekaart 4 weken geleden nog steeds geen reactie ik wacht nog een week dan wordt het maar een rechtzaak ben dit onmenselijk gedrag moe wat ik niet heb besteld hoef ik ook niet te betalen toch?

  General: 0/5
 26. J. de Zeeuw

  Criminelen!

  VF is niets meer of minder dan een bende criminelen! Schuld afbetaald, en nog steeds zgn. "rekeningen" sturen over de rente die ik nog moet betalen? Ik heb alles van hun weggegooid, en negeer ze voor de rest. M.vr.gr. J. de Zeeuw.

  General: 0/5
 27. Klaas Brink

  Onbeschoft, onrechtmatig en kortzichtig.

  Dit clubje is gewoon van ING Bank. Het handelt alle vorderingen van die bank af. Dan weet je misschien al genoeg. Het zijn dezelfde mensen als die van het bewust toelaten van witwaspraktijken, megaschikkingen en… intussen doodleuk reclames uitzenden als dat je een superleuke, gezin- en ondernemerslievend Nederlandse oranje bank bent. (!) Nooit eerder een bedrijf meegemaakt dat zo'n groot personeelsverloop heeft. Teken aan de wand: het is een giftige organisatie. Uit hun handelen blijkt minachting voor situaties, mensen en fatsoensnormen. Daar kan een normaal functionerend mens niet lang gezond blijven werken. Dat is waarschijnlijk ook niet de bedoeling. De bedoeling is om jou als schuldenaar te treffen waar het pijn doet. Tot een rechtszaak komt het overigens zelden, dan komen ze er immers bekaaid van af; een rechtszaak helpt hun zaak doorgaans niet. Pure intimidatie dus. Voor de lezer die op zoek is naar steun: je staat niet alleen. Velen gingen je voor. Laat je niet intimideren, hoe moeilijk dat ook is. Het machtsmisbruik dat ze plegen is een spel. Niks meer, niks minder. Voor hen is het dagelijkse kost om te intimideren, voor jou komt zoiets waarschijnlijk eenmaal of bij incident voor. Daar kan je behoorlijk van in paniek raken. Daar maken ze gebruik van in de hoop dat je het maximale gaat doen en je eigen belang uit het oog verliest. Ook bestaat de kans dat je uit emotie primair reageert en het achterste van je tong laat zien, waardoor ze beter kunnen inschatten wat er te halen valt. Een vordering is in Nederland wel wat waard bij de rechter, daar kom je niet zomaar van af, dat weten zij als geen ander. Maar. Een belangrijke 'maar'. Een normaal bestaansniveau, zonder disproportionele zorgen/aantijgingen die jouw bestaanssituatie in een crisistoestand brengen, dat is nog véél meer waard. Een rechter zal altijd jouw basale/huidige leefomstandigheden maximaal willen beschermen. Ervan uitgaande dat je niet 3 villa's met gouden kranen bewoont. Geen enkele rechter zal oneigenlijke dreigementen waarderen (in het onwaarschijnlijke geval dat het bij een rechter mocht komen). Immers, dreigen met een gerechtsdeurwaarder is niet toegestaan: als je dat doet, maar dan niet doorpakt, wordt dit aangemerkt als misbruik van de situatie. Daar wordt geen rechter blij van. Bewaar de correspondentie dus goed en houd je hoofd koel: je bent tamelijk goed beschermd door wet en rechtstaat. – Blijf wel aflossen (al is het maar een minimaal bedrag) als de vordering (deels) terecht is. – Reageer altijd op contactverzoeken, en doe dit feitelijk, maar niet persé inhoudelijk: ze overvragen enorm, willen al je gegevens hebben, zonder dat ze daar recht op hebben of bevoegd zijn om informatie op te 'eisen'. Daar hoef je zeker niet aan mee te werken als dat jouw positie niet ten goede komt. – Een rechter kan geen betalingsregeling afdwingen, maar zal altijd zorgen dat jouw basisrechten en bestaan overeind blijven. Als de vordering onterecht is: een rechtszaak starten. – Als je niet tegen onzekerheid kan: probeer een regeling of afwikkeling te treffen. Let op dat je jezelf beschermt door vooraf zelf een duidelijk maximum looptijd en termijnbedrag vast te stellen. Wees daar voorzichtig mee: je overschat al gauw wat je (in de toekomst) kunt. Liever een klein bedrag dat goed blijft gaan, dan grotere bedragen waardoor je alsnog in de problemen komt. Een goed incassobureau zou dit beamen, dat meedenken hoef je bij deze partij echter niet te verwachten. Je kunt de onderhandeling beter door een objectief iemand laten doen, maar pas op voor 'adviseurs' die daar weer van willen profiteren met hoge uurtarieven of vergoedingen. Heb je die niet in de buurt? Gewoon je eigen taal blijven spreken: het gaat om jou, niet om hen. – Als ze het te bont maken met onfatsoenlijk gedrag (door je heen praten, niet luisteren, incorrecte bedragen of anderszins onaangepaste en onjuiste gegevens blijven hanteren), dan kun je ze waarschuwen dat je alle contact verbreekt als ze hun gedrag niet aanpassen. Dit moet je dan wel onderbouwen met wat je feitelijk van ze verwacht (zie bovengenoemde voorbeelden). Als ze dan doorgaan, dan kun je ook echt het contact verbreken of voor een tijdje opschorten. Let op dat je ze wel eerst waarschuwt hiervoor, zodat je ze een kans hebt gegeven om op een ordentelijke en werkbare manier met elkaar om te gaan.

  General: 2/5
 28. Gerards

  Ze maken je kapot

  Vesting finance maakt je kapot. Geen ruimte voor onderhandeling. Onaardig, gierig, vernederend en agressief in communicatie. Tevens maken ze fouten waar jij voor op moet draaien. Ik snap niet dat iemand hier wil werken

  General: 2/5
 29. G.J. Jager

  Zeer slecht

  Ik heb een lopende schuld via dit klote incassobureau, al meerdere malen geprobeerd contact op te nemen (nu 2 weken lang) maar ik krijg totaal geen antwoord op mijn vragen.

  General: 2/5
 30. M A J Strijd

  Criminele organisatie

  Vesting finance maakt zich schuldig aan fraude, intimidatie en afpersing. Zij hebben mijn broers adres veranderd in het mijne en willen mij op laten draaien voor zijn schulden. Fijn clubje.

  General: 2/5
 31. G v Doesburg

  Waardeloos

  Ze willen simpelweg alleen maar hun zin en staan nergens voor open. Een zeer naar, agressief, inflexibel en onprofessioneel bureau dat zijn werk uitermate beroerd uitvoert. Ik heb de rekening betaalt aan hun klant maar ze weigeren dit na te vragen even alleen maar dreigende taal uiten. Ook heb ik ze al meerdere keren laten weten dat mijn adres niet klopt, maar daar hebben ze lak aan. Een goed bureau luistert naar beide partijen en probeert een oplossing te vinden. Ze luisteren niet, ze zenden alleen maar. Gelukkig heb ik allang betaald dus ik ben niet onder de indruk. Maar voor vele anderen wil ik hier voor dit bureau waarschuwen! Zorg dat je je dossier op orde hebt en laat ze daarna lekker zwemmen. Arrogant rotbureau is het.

  General: 2/5
 32. isali

  Verschrikkelijk bureau: inflexibel, onprofessioneel, niet oplossingsgericht

  Het is echt de slechte incassobureau die er bestaat. Onprofessioneel, inflexibel en totaal niet oplossingsgericht. Zijn slechts bezig om z.s.m. meer geld op je bedrag te krijgen en er was helemaal niks mogelijk (zoals 2 weken hele bedrag overmaken) Enfin: afschuwelijke ervaringen!

  General: 2/5
 33. K. Frans

  Onbetrouwbaar en onprofessioneel personeel

  Wanneer ik mijn ervaring met dit bedrijf op papier ga zetten, wordt het een te lange review. De beknopte versie: Onbetrouwbaar, onprofessioneel en arrogant personeel. D. Lurvink in het bijzonder. Mocht iemand inzage willen hebben, is deze vrij deze bij mij op te vragen. Het bedrijf raadt ik absoluut af.

  General: 2/5

Plaats een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Your rating:*

General:

Rating

1.2 Bad!