De Landelijke Associatie van Gerechtsdeurwaarders (LAVG) behoort tot een van de toonaangevende en moderne incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisaties in Nederland. Het is ook een van de grootste creditmanagement organisaties in Nederland. Zowel voor regionale als landelijke opdrachtgevers laten werkzaamheden uitvoeren door LAVG. Dit bedrijf beschikt daarom ook over veel kennis en inzicht in zowel de lokale als de landelijke markt. Er kan op een snelle en kundige manier een inschatting gemaakt worden met betrekking tot het innen en verhalen van openstaande vorderingen. Kortom het bedrijf beschikt over voldoende expertise om een succesvolle incassotraject te starten voor schuldeisers. Er wordt maatwerk geleverd door LAVG en er wordt op een debiteurenvriendelijke manier gewerkt. Daarnaast heeft elk bedrijf eigen wensen en inzichten waar LAVG goed invulling aan kan geven. Samen worden de gestelde doelen en het debiteurenbeleid van een bedrijf bekeken. Samen met de klant wordt dan een duurzame en verantwoorde dienstverlening door LAVG samengesteld. Hierdoor kan LAVG haar klanten ook een gezonde financi�le huishouding garanderen en een hoog rendement op alle incassozaken. Alle ge�nde bedragen wordt direct overgedragen aan de klanten. LAVG pakt betalingsachterstanden en wanbetalers snel en correct aan. Wanbetalers zijn helaas van alle tijden en leggen beslag op middelen die anders op een zinvolle manier kunnen worden ingezet. Door tussenkomst van een professionele organisatie als LAVG kunnen wanbetalers echter op een juiste manier worden aangepakt, zonder dat daarbij de opdrachtgever/schuldeiser in een verkeerd daglicht wordt geplaatst.

Vorderingen indienen

Klanten hebben de mogelijkheid om LAVG in te schakelen voor hun debiteurenbeheer. Dit kan men doen door het online formulier, op de website van het bedrijf, in te dienen voor een vordering. LAVG neemt dan spoedig contact op met de klant. Voor eventuele vragen en of opmerkingen kan men ook contact opnemen met de helpdesk via het telefoonnummer 050-368 73 23.


Incassotrajecten

Bij LAVG kunnen schuldeisers kiezen voor drie incassotrajecten. Het gaat in deze om de minnelijke incasso, gerechtelijke incasso en beslaglegging. Minnelijke Incasso Bij de minnelijke incasso worden debiteuren op een vriendelijke manier aangemaand om het verschuldigde bedrag te voldoen. Dit geschied schriftelijk als telefonisch. LAVG beschikt namelijk over gespecialiseerde incassoteams in uiteenlopende marktsectoren. Deze teams hebben allemaal ruime ervaring en een brede kennis van de wet- en regelgeving in hun vakgebied. De expertise wordt verder gecombineerd met regionale betrokkenheid en mensenkennis. Hierdoor zijn klanten verzekerd met van een optimaal resultaat. Daarnaast kan men ook gebruik maken van het gerechtelijk incassotraject. Gerechtelijk Soms is het gerechtelijk incassotraject het enige middel om debiteuren te dwingen om tot betaling over te gaan. Dit proces wordt ingezet nadat de klant breedvoerig is geïnformeerd door een jurist van LAVG. Beslaglegging Als laatste stap van de gerechtelijke incassofase volgt de vonnisexecutie. Dit moet de debiteur dwingen om tot betaling van de schuld over te gaan. Zodra de gerechtsdeurwaarder van LAVG over het vonnis beschikt, kan worden overgegaan tot een eventuele beslaglegging. In alle fasen van het traject gaat LAVG beleefd, maar resultaatgericht te werk.


Losse opdrachten

Bij LAVG kunnen klanten ook terecht voor eenmalige opdrachten. LAVG voert namelijk ook opdrachten uit voor advocatenkantoren en collega- gerechtsdeurwaarderskantoren. LAVG houdt zich onder andere bezig met het uitbrengen van dagvaardingen, het betekenen van vonnissen, het executeren van vonnissen, beslagleggingen alsook het treffen van conservatoire maatregelen.


Huurincasso

LAVG is ook gespecialiseerd in incassotrajecten die betrekking hebben op huurachterstanden bij particuliere en zakelijke huurders. Het huurrecht is dynamisch en aan verandering onderhevig. Dit zorgt regelmatig voor juridische geschillen tussen huurder en verhuurder. Daarbij is er een speciale aanpak nodig om de huur te kunnen incasseren. De juristen van LAVG worden ingeschakeld in gevallen waar er reeds een huurachterstand is ontstaan. In de praktijk is gebleken dat een huurachterstand voorkomen kan worden door het geven van advies en of bemiddeling. Het huurrecht heeft namelijk specifieke bepalingen van dwingend recht, waar partijen niet van mogen afwijken. Er zijn ook bepalingen van regelend recht. In dit geval mogen partijen zelf onderling afspraken maken, die afwijken van de wettelijke bepalingen. Het laatste zorgt regelmatig voor onduidelijkheid in de rechtspositie van de huurder en verhuurder. LAVG neemt ook graag het werk uit handen. Dit bedrijf kan de administratie en het debiteurenbeheer van verhuurde woningen en bedrijfspanden van klanten verzorgen. Bij eventuele twistpunten over huurkwesties, kan LAVG op gepaste wijze inspelen.


Contact gegevens

Voor eventuele vragen en of opmerkingen kunnen klanten via de onderstaande gegevens contact opnemen met LAVG. Hoofdkantoor LAVG Van Elmptstraat 16-1 9723 ZL Groningen Postadres Postbus 774 9700 AT Groningen Debiteuren T: 088 - 528 40 00 F: 088 - 528 40 99 Opdrachtgevers T: 050 - 368 73 00 F: 050 - 368 73 99 Commercie T: 050 - 368 73 23 F: 050 - 368 60 79 E-mailadres [email protected]


Reviews over LAVG

  • LAVG pleegt fraude op rechterlijke exploot en liggen beslag op een uitkerende instantie waar zij een vervalste exploot weten te geven. Waar de Rechtbank niets van af doen weten

    Sterke punten
    Plegen fraude bij vervalste exploot

    Zwakke punten
    Plegen fraude bij uitkerende instellingen

    Door Gedupeerde op 7 mei 2019 Reageer
  • Dit geboefte liegt bedriegt en besodemieterd alles en iedereen. Ze komen afspraken niet na. als er een lopende betalingsregeling is gaan ze als nog over tot beslag. Als er al een andere beslaglegger is vanuit de overheid dus preferent weigeren ze dit te accepteren en dwingen alsnog om hun uit te betalen. Wat wettelijk niet eens kan en mag maar de LAVG uit Groningen doet dat gewoon! Verder eisen ze gewoon dat een correct berekende beslagvrijevoet veel te hoog wordt aangepast waardoor je niet meer uit komt.

    kortom misdadigers dat zijn ze.

    Sterke punten
    Wekt haat op aan de deurwaarders branche.
    wekt armoede in de hand
    de grootste schoften van Nederland
    Geen enkele normen en waarden.

    Zwakke punten
    Geen enkele normen en waarden
    de grootste schoften van Nederland
    oplichters

    Door Willem op 12 april 2019 Reageer (1 reactie)
  • Als er een goed lopende betalingsregeling is gaan ze toch beslagleggen op inkomen. uiterst zlecht en onprofessioneel bedrijf. ga zo snelmogelijk bij dit bedrijf weg.

    Sterke punten
    Grijpgrage
    criminelen
    nazi praktijken
    oplichters

    Zwakke punten
    het hele bedrijf

    Door Bas op 16 februari 2019 Reageer (1 reactie)
  • Heb al meerdere malen in mijn leven met incassoburo's te maken gehad, maar LAVG zijn echte graaiers en naaiers.
    - je moet zelf maar uitzoeken waar de incasso over gaat.
    - ze benaderen je denigrerend en altijd op de toon dat het je eigen schuld is. Betalen of voor de rechter !
    Ondertussen lopen kosten alleen maar op en verdienen ze er goed aan. Mij kost het alleen maar veel tijd en/of veel geld en mn goede humeur. Ik wil nu alleen nog maar "geleverd"worden door bedrijven die NIET met dit incassoburo werken.

    Sterke punten
    Geen.

    Zwakke punten
    Waardeloze communicatie tussen LAVG en "schuldenaar"

    Door Blanche Boon op 19 juli 2018 Reageer (2 reacties)
  • Tja, bovenstaande kritieken zijn inderdaad terecht. Als bedrijf zou je je moeten schamen als je de LAVG inhuurt, en al helemaal als (semi)overheid. Je moet blijkbaar als medewerker op z'n minst een emotionele afwijking hebben om dit soort "werk" te doen, maar er is blijkbaar vraag naar en het wordt (nog steeds) toegestaan door toezichthouders. Ik zou zo zeggen... schaam je diep.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    noem maar op

    Door Anoniem op 6 juli 2018 Reageer (2 reacties)
  • Begin dit jaar kreeg ik brieven van LAVG. Of ik even een vordering van 3600 euro wilde betalen. Nadat ik deze betaald had kreeg ik binnen een week weer een brief dat ik nig eens 2600 euro moest betalen. Ik heb in maart van dit jaar bijna 16 keer moeten bellen en nog is alles mij zeer onduidelijk. Volgens hun staat er nu een bedrag open van 5600 euro. Ik begrijp er niets van. Er is al meerdere malen beslag gelegd op mijn inkomen en de beslagvrije voet is destijds op 600 euro ingesteld. Ik heb een gezin met 2 jonge kinderen en ben door toedoen van deze mensen allren maar verder in de shit geraakt.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Onduidelijk, communicatie binnen het bedrijf zeer slecht. Zaken niet op orde. Klachten worden niet serieus genomen.

    Door Anoniem op 11 oktober 2017 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Enkele maanden terug kreeg ik een deurwaarden van LAVG thuis. Het gesprek begon direct over de opdracht die ze van mijndomein.nl hebben gekregen over een site die ik via hun had aangemaakt, maar door mijn vakantie in Turkije niet kon betalen. Prima het gesprek liep goed en de deurwaarder zei zelf je hoeft niets meer te betalen en de zaak is hierbij opgelost. Maar nu na z'n lange tijd stuurt LAVG mij een betaalverzoek van €370 dat terwijl de zaak was geseponeerd. Ik heb mijn advocaat ingelicht en die geeft aan dat ze dit absoluut niet mogen doen en dat ik als ze weigeren mee te werken een rechtszaak kan starten tegen deze oplichters.

    Sterke punten
    Geen enkele sterke kant. Ze doen alles op hun eigen houtje en belazeren mensen en eisen forse centjes, zodat men die hard werk voor zijn centen in zijn reet genaaid wordt door deze stel oplichters. LAVG is de slechte incassobureau die ik ooit heb gezien en gehoord.

    Zwakke punten
    Onprofessionele werkwijze. Geen goeie service en komen hun beloftes en afspraken nooit na. Doen alles op hun eigen houtje en lichten de boel op. Geen vertrouwelijke bedrijf en totaal een nachtmerrie om ermee in aanraking te komen.

    Door Samed op 4 oktober 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Enkele maanden terug kreeg ik een deurwaarden van LAVG thuis. Het gesprek begon direct over de opdracht die ze van mijndomein.nl hebben gekregen over een site die ik via hun had aangemaakt, maar door mijn vakantie in Turkije niet kon betalen. Prima het gesprek liep goed en de deurwaarder zei zelf je hoeft niets meer te betalen en de zaak is hierbij opgelost. Maar nu na z'n lange tijd stuurt LAVG mij een betaalverzoek van €370 dat terwijl de zaak was geseponeerd. Ik heb mijn advocaat ingelicht en die geeft aan dat ze dit absoluut niet mogen doen en dat ik als ze weigeren mee te werken een rechtszaak kan starten tegen deze oplichters.

    Sterke punten
    Geen enkele sterke kant. Ze doen alles op hun eigen houtje en belazeren mensen en eisen forse centjes, zodat men die hard werk voor zijn centen in zijn reet genaaid wordt door deze stel oplichters. LAVG is de slechte incassobureau die ik ooit heb gezien en gehoord.

    Zwakke punten
    Onprofessionele werkwijze. Geen goeie service en komen hun beloftes en afspraken nooit na. Doen alles op hun eigen houtje en lichten de boel op. Geen vertrouwelijke bedrijf en totaal een nachtmerrie om ermee in aanraking te komen.

    Door Samed op 4 oktober 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Enkele maanden terug kreeg ik een deurwaarden van LAVG thuis. Het gesprek begon direct over de opdracht die ze van mijndomein.nl hebben gekregen over een site die ik via hun had aangemaakt, maar door mijn vakantie in Turkije niet kon betalen. Prima het gesprek liep goed en de deurwaarder zei zelf je hoeft niets meer te betalen en de zaak is hierbij opgelost. Maar nu na z'n lange tijd stuurt LAVG mij een betaalverzoek van €370 dat terwijl de zaak was geseponeerd. Ik heb mijn advocaat ingelicht en die geeft aan dat ze dit absoluut niet mogen doen en dat ik als ze weigeren mee te werken een rechtszaak kan starten tegen deze oplichters.

    Sterke punten
    Geen enkele sterke kant. Ze doen alles op hun eigen houtje en belazeren mensen en eisen forse centjes, zodat men die hard werk voor zijn centen in zijn reet genaaid wordt door deze stel oplichters. LAVG is de slechte incassobureau die ik ooit heb gezien en gehoord.

    Zwakke punten
    Onprofessionele werkwijze. Geen goeie service en komen hun beloftes en afspraken nooit na. Doen alles op hun eigen houtje en lichten de boel op. Geen vertrouwelijke bedrijf en totaal een nachtmerrie om ermee in aanraking te komen.

    Door Samed op 4 oktober 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Volgens het LAVG zou ik een betalingsachterstand hebben bij mijn zorgverzekering, wat absoluut niet zo is.
    Meerdere keren heb ik hun gebeld en heb ook aangegeven dat ik geen schuld heb bij mijn zorgverzekering en dan krijg je een grote bek.Luisteren doen ze niet, en je kan niks tegen deze hufters in brengen.
    Het feit is nu dat ze beslag hebben gelegt op mijn zorgtoeslag met de nodige verhogingen.Stelletje hufters en rotzakken.
    Beslag leggen op LAVG, bombaderen dat hele gebouw!Weg met het LAVG!
    Is er nou niks te doen tegen deze wanpraktijken van het LAVG te doen?

    Sterke punten
    Ze hebben geen enkel sterk punt!Een stelletje klootzakken zijn het!

    Zwakke punten
    Mensen nog meer in de schulden drijven!

    Door S. op 23 juli 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Jaren houden ze al mijn vakantiegeld € 587,50 en ook nog eens maandelijks € 49,14 in.
    Terwijl vorig jaar het kabinet een nieuwe wet mogen ze maar een gedeelte inhouden.
    Vorig jaar heb ik ze daarover gebeld en hun smoes was dat het verekend werd met het zogenaamde drempelbedrag....gelul dus.

    Sterke punten
    Die hebben ze niet

    Zwakke punten
    Heel veel

    Door RHHaustein op 8 juni 2017 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Ik heb het afgelopen jaar enige ervaring opgedaan met LAVG. Ik kan bevestigen dat daar in Groningen aan de Van Elmptstraat inderdaad zeer onbeschofte mensen huizen. Klachten worden niet serieus genomen, een fatsoenlijk systeem waarbij schuldenaren hun restschuld online kunnen raadplegen, hebben ze niet. Erger nog: je wordt door de medewerker van LAVG over de telefoon gewoon uitgelachen. Als daar dan vervolgens je beklag over doet en hen 'schoffies' noemt, dan zijn ze beledigd.
    Ik snap niet dat ook maar enig opdrachtgever zaken wil doen met deze barbaren.

    Sterke punten
    Geen

    Zwakke punten
    Fatsoenlijk gedrag

    Door Henry Coyett op 23 januari 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Sinds juni 2016 bezig om mijn onterecht in beslag genomen vakantiegeld terug te krijgen maar zelfs met advocaat, de juiste beslagvrije voet en noem het maar op, wil dit zeer arrogante incassobureau geen gehoor geven.

    De onbeschoftheid tegen mijn advocaat slaat werkelijk alles.
    Dat zegt ook genoeg dat je alleen en zonder advocaat niks tegen deze boevenbende zal klaar spelen.

    Vooral Priscilla Elzinga van LAVG weet de zaken gigantisch te traineren ondanks beloftes om de zaak op te pakken.(daar kan ik bewijs van laten zien in emails)

    Sterke punten
    Irritant rekken en traineren in openheid van zaken.

    Zwakke punten
    Menselijkheid.

    Door Francesco op 20 januari 2017 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Een kantoor van lek mijn vestje

    Oplichters liegen bedriegers
    Nooit betalen aan hun ga dan naar de rechtbank bank of naar de kamer voor gerechtsdeurwaarders te Amsterdam dat ze uit hun ambt worden gezet

    Sterke punten
    Liegen oplichters

    Zwakke punten
    Zielig doen

    Door Toon op 6 januari 2017 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Dit zijn de echte liegers en bedriegers. Nog nooit zo een pretentieuze organisatie meegemaakt. De service is werkelijk waar onder de maat en er is absoluut geen sprake van transparantie.

    Doen alsof zij en de maatschappij het slachtoffer zijn van wanbetalers, terwijl zij zelf alleen maar slachtoffers maken.n niets doen om de wanbetalers een enkel stapje tegemoet te komen.

    Mogelijk het slechtste incassobureau van heel Nederland.
    Zou gemeld moeten worden bij Radar. Grote kans dat dat binnenkort gaat gebeuren denk ik.

    Sterke punten
    Geen.

    Zwakke punten
    Vrijwel alle vakinhoudelijke aspecten.

    Door Alice op 8 december 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Een medewerker van Arkel gaat achter je rug een zaak van 2 jaar terug afgesloten zaak weer opnieuw open. Hij plundert daarna je rekeningen zonder iets te zeggen. Ik heb geen 1 brief ontvangen. Een andere organisatie overtreedt de wet erheen. Zelfs na de rechter gegaan om gelijk te krijgen, die geen uitnodiging sturen. Zo konden ze met verkeerde en incomplete gegevens toch hun gelijk halen bij de rechter.
    Wanneer je ontdekt het en dan bel je op. Je krijgt dan een agressieve houding, we hebben het geld en de zaak is gesloten. Dat is 1 groot leugen, want als je 2 maanden later weer bel, dan is de zaak gewoon open.Er is een nu flink bedrag over, maar van arkel houdt zich dom. Ik wil die 135000 euro graag ontvangen!!! Die medewerker van Arkel de heer Antonius Johannes van Os zal wel een valse naam zijn. Ik kan die persoon niet vinden op internet. Je ziet hoe ver ze gaan.
    En de rechtbank arnhem geeft toestemming en meegaat deze ‘dief’ praktijken. Als je internet heeft van Arkel een zeer slecht reputatie met een score 2.2 Ik stel deze kartonrechter D.H. ter Beek persoonlijk verantwoordelijk.

    Sterke punten
    geen

    Zwakke punten
    niet communiceren.
    verkeerde en incomplete informatie gebruiken.
    agressief houding als het moeilijk vragen gesteld worden.
    liegen.

    Door alex vd ven op 20 oktober 2016 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Een medewerker van Arkel gaat achter je rug een zaak van 2 jaar terug afgesloten zaak weer opnieuw open. Hij plundert daarna je rekeningen zonder iets te zeggen. Ik heb geen 1 brief ontvangen. Een andere organisatie overtreedt de wet erheen. Zelfs na de rechter gegaan om gelijk te krijgen, die geen uitnodiging sturen. Zo konden ze met verkeerde en incomplete gegevens toch hun gelijk halen bij de rechter.
    Wanneer je ontdekt het en dan bel je op. Je krijgt dan een agressieve houding, we hebben het geld en de zaak is gesloten. Dat is 1 groot leugen, want als je 2 maanden later weer bel, dan is de zaak gewoon open.Er is een nu flink bedrag over, maar van arkel houdt zich dom. Ik wil die 135000 euro graag ontvangen!!! Die medewerker van Arkel de heer Antonius Johannes van Os zal wel een valse naam zijn. Ik kan die persoon niet vinden op internet. Je ziet hoe ver ze gaan.
    En de rechtbank arnhem geeft toestemming en meegaat deze ‘dief’ praktijken. Als je internet heeft van Arkel een zeer slecht reputatie met een score 2.2 Ik stel deze kartonrechter D.H. ter Beek persoonlijk verantwoordelijk.

    Sterke punten
    geen

    Zwakke punten
    niet communiceren.
    verkeerde en incomplete informatie gebruiken.
    agressief houding als het moeilijk vragen gesteld worden.
    liegen.

    Door alex van de op 20 oktober 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • ben al jaren aan het betalen aan dit bedrijf maar schiet niks op komen alleen kosten bij nu hebben ze weer beslag leggen op mijn uitkering vakantiegeld ingepikt en een beslagvrije voet gesteld wat gewoon natte vingerwerk is heb nooit een inkomens en uitgave formulier gehad en nu wil ik het veranderd hebben en nu zijn ze niet thuis de een zegt dit de andere dat een misselijk makend deurwaarders kantoor mensen pas op voor lavg want je gaat echt naar de knoppen door hun werk wijze ik heb inmiddels een advocaat ingeschakeld en ga een klacht neerleggen bij het overkoepelend orgaan voor deurwaarders dat kan iedereen doen en raad het ook zeer aan deze deurwaarder moet gestopt worden

    Sterke punten
    helemaal geen

    Zwakke punten
    heel veel

    Door j vermaat op 11 juli 2016 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • LAVG/van Arkel, incassobureau en gerechtsdeurwaarder. Mooie naam, mooie site. Daar heb je het dan ook wel mee gezegd.
    Geen enkel probleem om onze vorderingen in te dienen. Zelf alles uitgezocht, mooi in map geordend aangeleverd, 4 zaken in totaal.
    Een zaak van 4.500 euro, een van 4.600 euro, en nog twee kleinere zaken.
    Aardig gesprek op kantoor gehad, de mogelijkheden besproken. En de zaken zouden gaan lopen....
    Er worden betalingsregelingen voorgesteld, je mag nog proceskosten betalen voor een rechtszaak. Deze zaak wordt gewonnen maar uiteindelijk ontvang je geen rooie cent.
    Tja, van te voren was niet bekend dat de schuldenaar in ernstige financiële problemen verkeerde en dus de schuldsanering indook.

    En zo loopt de ene na de andere zaak uit op niets.
    Op schriftelijke vragen ontvang je geen enkele reactie.
    Als je informatie wilt zul je zelf de telefoon ter hand moeten nemen.
    Communicatie is een term die bij LAVG/Van Arkel ergens onderaan de lijst staat.



    Sterke punten
    Zichzelf instandhouden door betalingen van opdrachtgevers.
    Jammer genoeg laat deze organisatie verder geen sterke punten zien.

    Door Schattorie op 8 juli 2015 Reageer (2 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Op 22 maart 2012 krijg ik van LAVG een schrijven, waarin mij wordt medegedeeld dat LAVG mij inzake een vordering van Online via Intrum Justitia gaat dagvaarden. Ik heb nog 5 dagen om te betalen. Omdat ik echter denk dat ik kan aantonen dat ik deze vordering niet verschuldigd ben, neem ik telefonisch contact op met LAVG, Mevr. Verdonschot. Volgens mijn aantekeningen op 30-03-2012 om 14.10 uur. In dit gesprek vertel ik Mevr. Verdonschot, als antwoord op een vraag van haar over mijn financiële toestand, hoe ik financieel ervoor sta.
    Er komt toch een procedure en op 10 juli 2013 krijg ik van Bureau voor de Rechtspraak een vonnis. Ik heb de procedure verloren omdat ik één briefje niet kon overleggen. Dit is blijkbaar weggekomen bij mijn verhuizing.

    Op 28 oktober 2013 geef ik LAVG schriftelijk een overzicht van mijn financiële situatie. LAVG wist dus in ieder geval vanaf deze datum bewijsbaar, duidelijk dat ik maar één bankrekening heb en dat op deze bankrekening alleen mijn AOW, huursubsidie en zorgtoeslag binnen komt. Verdere inkomsten zoals bijv. een pensioen heb ik niet.

    Op 4 december 2013 legt LAVG toch beslag op mijn bankrekening, ondanks dat zij sinds 28 oktober 2013 weten hoe het met mijn financiën gesteld is. LAVG weet drommels goed dat ze op mijn bankrekening wettelijk geen beslag mogen leggen, omdat ik dan niet meer in mijn levensonderhoud kan voorzien. Mijn inkomen komt dan ver beneden de beslagvrije voet. Daarom ga ik ervan uit dat LAVG willens en wetens de wet heeft overtreden, misbruik heeft gemaakt van haar bevoegdheid, en dit beslag onwettig heeft gelegd om mij met oneigenlijke
    middelen tot betalen te dwingen.

    Op 6 december 2013 heb ik bezwaar gemaakt tegen deze beslaglegging bij LAVG. Op 23 december 2013 wordt het beslag op de bankrekening opgeheven door LAVG.

    Echter, door deze illegale, vileine escapade van LAVG werd mij een hele hoop schade berokkend. Tot op heden moet ik 2 maal € 75,- kosten aan de SNS bank betalen, inzake de beslaglegging. Ik heb een aantal rekeningen die automatisch gingen, niet kunnen betalen en daardoor diverse boetes opgelopen. Ik ben zwaar hartpatiënt en door de stress enz. die ik moest ondergaan door de onrechtmatige daad van LAVG, ben ik een aantal maanden aan een diepe depressie ten prooi geweest. LAVG probeert mij met een kluitje in het riet te sturen en doet de kosten van de SNS bijvoorbeeld af met de dooddoener: dat is een zaak tussen U en de SNS. Dit is geen zaak tussen mij en de SNS. Ik ben en blijf van mening dat LAVG de oorzaak is van deze schade voor mij, en dus zal deze schade ook door LAVG betaald moeten worden. De totale schade is voorlopig begroot op € 1774,-.

    Ik wens volledig schadeloos gesteld te worden en minstens deze € 1774,- op mijn rekening gestort te krijgen.

    Dit schrijven geschiedt onder voorbehoud van alle rechten en weren.

    W.J.M.E. Lemeer

    Vervolg
    25-07-2014, 09.15 uur heb ik met de SNS bank gebeld, omdat de SNS op 22-07-2014 weer een keer € 75,- berekend voor opheffing beslag.

    Dossiernummers en parameters hetzelfde als het beslag op 4 december 2013. Ik krijg Dhr. Gerrit Koster (medewerker SNS klantenservice) aan de telefoon en deze begrijpt het in eerste instantie niet. Het beslag was toch al lang opgeheven (23 december 2013). Na navraag bij een andere afdeling deelt hij mij mede dat door LAVG op 17-07-2014 opnieuw beslag gelegd is op mijn bankrekening, welk beslag op 22-07-2014 weer door LAVG opgeheven is. Ik moet echter weer € 75,- kosten aan de SNS bank betalen. En de LAVG neemt weer op geen enkele manier haar verantwoording. Zo krijgen ze mijn bankrekening ook wel leeg en brengen ze me steeds verder in de problemen. Hieruit blijkt dus weer dat LAVG niet bezig is met incasseren van een vordering volgens de wettelijke regels, maar in de eerste plaats bezig is met mij op oneigenlijke wijze, met misbruik van bevoegdheid en met illegale akties het leven moeilijk te maken. Niemand kan mij vertellen dat ze zich nu nog een keer kunnen verschuilen achter de leugen dat ik geen inzage in mijn financiële toestand heb gegeven. En ik mag niet spreken (om Mr. A. Moszkowicz te citeren) over abject en infaam!

    Sterke punten
    Absoluut geen.

    Zwakke punten
    Niet in staat normaal te communiceren, leugens en bedrog zijn schering en inslag.

    Door Lemeer WJME op 25 juli 2014 Reageer (1 reactie)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • " Door tussenkomst van een professionele organisatie als LAVG kunnen wanbetalers echter op een juiste manier worden aangepakt, zonder dat daarbij de opdrachtgever/schuldeiser in een verkeerd daglicht wordt geplaatst."

    Een erg mooi stukje waar weinig van klopt. Als particulier zijnde heb ik vandoen gehad met dit bedrijf , een onterechte vordering die ik dezelfde dag heb kunnen rechtzetten met het bedrijf waardoor zij zijn ingehuurd.

    Nooit maar dan nooit , heb ik zo'n arrogante en onbeschofte man aan de telefoon gehad. Arrogantie,hooghartigheid en intimidatie zijn steekwoorden die de bedrijfscultuur beschrijven bij het LAVG.

    Het zou handig zijn als het LAVG bedenkt dat er wellicht ook potentiële klanten kunnen bellen/schrijven en dat een correcte afhandeling erg belangrijk is.
    Ik zal al mijn collegae dan ook adviseren om nooit gebruik te maken van dit "bedrijf"

    Sterke punten
    Geen.

    Zwakke punten
    Zie bove

    Door Verkuijl op 9 juli 2013 Reageer (2 reacties)

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


Bezoek LAVG

Schrijf je eigen review over LAVG



IncassobureauVergelijker

Op IncassobureauVergelijker.nl lees je reviews over alle Incassobureaus van Nederland. Dit geeft jou in één oogopslag een overzicht van meningen, ervaringen en eventuele klachten. Deel jouw Incassobureau ervaringen met andere bezoekers en schrijf ook een review!

Incassobureaus