CIB - 23 Reviews

Last updated: 25 september 2018
CIB Logo

24% aanbevolen, 23 Reviews

  1. CIB
  2. Minnelijke incasso
  3. Persoonlijk contact
  4. Contact met debiteur
  5. Gerechtelijke Incasso
  6. Internationale Incasso
  7. Contact gegevens
  8. CIB Reviews
  9. Schrijf ook een review over CIB

Niet tevreden over CIB? Probeer dan eens IncassobureauGezocht.

Vergelijk de 4 beste offertes van incassobureaus uit uw regio!

Vul uw gegevens in en ontvang gratis 4 vrijblijvende offertes!
CIB

Het Centraal Invordering- Bureau (CIB) is in negen jaar tijd uitgegroeid tot een innovatieve en dynamische speler binnen het credit management. Vanaf de oprichting van dit bedrijf wordt aan meer dan 1500 opdrachtgevers diensten verleend. De opdrachtgevers zijn meer financiŽle dienstverleners, online retailers, hostingbedrijven en organisaties uit het midden- en klein bedrijfsleven. Persoonlijke aanpak staat centraal bij CIB incasso en hiermee wordt een efficiŽnte samenwerking gecreŽerd. Dit moet uiteindelijk meetbare resultaten leveren.

Gedurende het incassotraject wordt er ook effectief gebruik gemaakt van e-mail, sms, telefonie, sociale media en huisbezoeken om het verschuldigde bedrag bij de debiteur te incasseren. Op wordt op basis van de "no cure no pay" principe gewerkt en op een debiteur-vriendelijke wijze.

CIB beschikt ook over een online web-tool, die klanten volledige openheid van zaken biedt. Klanten krijgen een vaste contactpersoon, die hen van dat hele traject op de hoogte houdt.

CIB heeft als visie om zich te onderscheiden van andere organisaties middels een eigentijdse aanpak van creditmanagement. Verder behoren aspecten als een uiterst innovatief incassotraject, kwalitatieve medewerkers, een scherpe prijsstelling en servicegerichtheid tot de belangrijkste kernwaarde van CIB.

Daarnaast worden de communicatielijnen binnen CIB incasso optimaal benut. "No cure no pay" en een debiteurvriendelijke aanpak behoren tot de standaardwerkwijze van CIB. Klanten hebben volledige inzicht in het incassotraject en men krijgt een vaste contactpersoon. Het is de missie van CIB om een duurzame en langdurige relatie met opdrachtgevers op te bouwen.

CIB Details

Hits: 1105

URL: http://cibincasso.nl/

CategorieŽn: Incassobureaus

Reviews: 23

Minnelijke incasso

Bij CIB kunnen klanten c.q. schuldeisers ervoor kiezen om een minnelijke incassotraject te starten. Dit traject houdt in dat CIB middels het versturen van brieven, e- mails, telefonische gesprekken, social media en huisbezoeken tussen 08.30 en 21.00u het te vorderen bedrag bij de schuldenaar gaat incasseren. Via de online CIB- webtool kunnen klanten heel eenvoudig hun vordering uit handen geven. Daarnaast hebben ze gedurende het hele incassotraject inzage in de stukken. De online tool communiceert zeer gedetailleerd alle communicatie die tussen CIB incasso, de debiteur en de opdrachtgever plaatsvindt. Daarnaast hebben klanten de mogelijkheid om zowel telefonisch als online te communiceren met de persoon die belast is met de zaak.

Persoonlijk contact

CIB incasso hecht veel waarde aan persoonlijk contact. Elke klant van CIB incasso krijgt daarom ook een persoonlijke zaakbehandelaar welke fungeert als vaste contactpersoon gedurende het gehele proces. Deze persoon kent de organisatie van de klant en weet wat er speelt. Deze persoon is ook de aanspreekpunt voor de klant. Klanten kunnen dus gerust vragen stellen of problemen voorleggen aan deze persoon. Men hoeft zich dus niet druk te maken met lange wachttijden bij de klantenservice of vragen die niet beantwoord worden.

Contact met debiteur

CIB heeft als doel om het de debiteur zo makkelijk als mogelijk te maken om het verschuldigde bedrag aan CIB incasso te verrichten of met het bedrijf in contact te treden. Alle e- mail berichten zijn voorzien van een iDeal link en in geheel Nederland kan men contact betalen bij alle grenswissel- en postkantoren. Daarnaast hebben de debiteuren ook de mogelijkheid om online een bezwaarschrift in te dienen of een betalingsregeling te treffen. Via www.aanmaningontvangen.nl kunnen debiteuren op laagdrempelige wijze in contact treden met CIB.

Gerechtelijke Incasso

In bepaalde gevallen zijn schuldeisers genoodzaakt om een gerechtelijk incassotraject te starten. Voorafgaand aan een gerechtelijk traject, wordt de crediteur eerst van voldoende informatie voorzien. De haalbaarheid en verhaalbaarheid van de vordering staan hierbij centraal. De gerechtelijke kosten zijn te allen tijden voor de verliezende partij, echter wanneer een debiteur geen verhaal biedt komen de werkelijk gemaakte kosten normaal gesproken voor rekening van de eisende partij.

Internationale Incasso

Sommige klanten doen ook zaken met buitenlandse ondernemingen en of organisaties. In bepaalde gevallen kan men te maken hebben met wanbetalers. In dergelijke gevallen zijn er vaak weinig juridische mogelijkheden en gerechtelijke procedures kunnen ook nog eens tijdrovend en kostbaar zijn. CIB incasso biedt in dit geval wereldwijde dekking op basis van de 'no cure no pay' principe. Er wordt namelijk samengewerkt met lokale kantoren en agenten. Deze zijn in staat om internationale vorderingen succesvol af te ronden.

Contact gegevens

CIB Incasso
Jan Leentvaarlaan 65-67
3065 DC, Rotterdam

Telefoon: 010 - 414 54 44
E-mail: [email protected]


CIB reviews (23):

CIB - Boevenbende

0

Review:
Tip:
1 - Reageer niet op benaderingen
2 - Blijf sms'jes ongeopend / ongelezen weggooien !
3 - Blijf post ongeopend retour zenden

Het kan even duren, maar op een gegeven moment houden ze vanzelf op.

Sterke punten:
Geen

Zwakke punten:
Vele

Man beveelt CIB NIET aan bij vrienden/bekenden

CIB - Misleidend bedrijf

0

Review:
Deze mensen sturen geautomatiseerd e-mails waaruit blijkt dat geen mens de door de debiteuren teruggezonden e-mails ooit leest. Het hele proces is geautomatiseerd omdat men weet dat de toenemende druk die door de regen van e-mails wordt veroorzaakt de meeste mensen er toe brengt om toch maar te betalen, ook al is het veel te veel en onterecht. De werkelijke boosdoeners zijn de bedrijven die deze wolf in schaapskleren (lees hun advertentie over debiteurvriendelijk gedrag) in de arm nemen. Nooit meer bij die bedrijven iets kopen!

Sterke punten:
Geen, behalve dat ze slim (maar slecht) zijn.

Zwakke punten:
Onethische misleiders! Totaal gebrek aan maatschappelijke integriteit.

FBM Kunneman beveelt CIB NIET aan bij vrienden/bekenden

CIB - Medipoint

0

Review:
Medipoint doet direct aanmelding bij CIB als je niet hebt betaald of simpelweg vergeten bent te betalen zonder moedwil.

heb contact gehad met CIB en aangegeven dat medipoint netjes is betaald maar dat ik weiger de incasso kosten te betalen, ik kreeg te horen dat ze dat nog wel eens willen zien dat ik dat weiger. Ik zeg ze zijn van harte welkom om het geld te komen halen.

Mijn advies.

wimpel dit zooitje ongeregeld af en doe aangifte bij politie of de daarvoor bestemde organisatie

Alex beveelt CIB NIET aan bij vrienden/bekenden

CIB - Laat dan een koopovereenkomst zien?!

0

Review:
Deze organisatie heeft mij herhaaldelijk via email gesommeerd om een onterechte vordering te betalen. Ik heb steeds (meer dan 10 maal inmiddels...) gevraagd om mij een koopovereenkomst en bewijs van levering te overhandigen. Dat kunnen ze niet want ik heb niets besteld en niets ontvangen.

Op mijn verzoeken gaan ze niet in. Ik krijg gewoon steeds opnieuw dezelfde email met een (opschuivende...) uiterste datum.

Het is bijna vermakelijk....

Inmiddels heb ik ook contact opgenomen met hun cliënt om duidelijk te maken dat ik niet ga betalen.

Ik ben benieuwd hoe lang ze het volhouden!

Sterke punten:
Tja... blijft aanhouden??

Zwakke punten:
De organisatie komt zeer onprofessioneel over door niet in te gaan op verweer en verzoeken.

Mira beveelt CIB NIET aan bij vrienden/bekenden

CIB - I didn't owe anything and they made me pay by

0

Review:
Very unprofessional agency. I moved out of the Netherlands and paid everything I owed to Parkmobile. They kept contacting me and charging me additional money threatening with additional legal charges. They make their clients look bad. I would never hire a company like this for corporate collections

Sterke punten:
None

Zwakke punten:
Unprofessional, disorganized

David Garz beveelt CIB NIET aan bij vrienden/bekenden

CIB - CIB - Netjes, flexibel en correct

0

Review:
Helaas was ik vergeten om mijn facturen voor het parkeren te betalen. Ik had tijdelijk minder inkomen. De medewerker van CIB gaf mij direct het gevoel goed naar mij te luisteren en mee te leven met mijn situatie. Een betalingsregeling getroffen waardoor ik alles betaald heb.

Sterke punten:
Luisterend oor, bereid om tot een goede oplossing te komen. Een net bureau vergeleken met andere partijen.

Zwakke punten:
Geen

Wendy beveelt CIB aan bij vrienden/bekenden

CIB - Vertrouw het niet

0

Review:
Kreeg vanochtend een aanmaningsbrief over een bedrag van Ä 36,00 met vervaldatum 09-03-2017 dat is opgelopen naar Ä 76,15 betreffende Sharepay B.V. inzake Mind&LifeStyle. Weet niet wat het is en vraag me af of dit wettelijk mag want heb nog nooit een eerdere aanmaning gekregen per post of e-mail.

Sterke punten:
???????? GEEN DUS

Zwakke punten:
Lijken me een stelletjem oplichters

Cobie beveelt CIB NIET aan bij vrienden/bekenden

CIB - Klachten

0

Review:
Uit het niets krijg ik ineens een aanmaning van 95 euro nog wat drinken zou staan bij multifactor ook daar nog nooit van gehoord nu 3 dagen later krijg ik wederom een aanmaning dat het vakantie geld bijna binnen is en ik met 5 dagen moet betalen anders komt er minimaal 500 euro aan kosten bij!! Wat is dit voor een oplichterij

Frank beveelt CIB NIET aan bij vrienden/bekenden

CIB - CIB...weg er mee

0

Review:
Vandaag ook een aanmaning gekregen, zou iets van KPN meerdere maanden niet betaald hebben.
Dat er phishing mails rondgaan weet ik, dat ze steeds echter lijken snap ik ook.
Maar nu zelfs per brief...dat kende ik nog niet en kan me voorstellen dat met name als je wat malend bent hier zo instuitert met open ogen.
Even contact gehad met KPN, en inderdaad staat er niets open.
Kortom, maandag bel ik ze wel even en doe ik me een beetje simpel voor, vervolgens neem ik het gesprek op en ga ik vrolijk aangifte doen.
Want vasthoudend als ze zijn...d'r is altijd iemand die de bek groter heeft en ik nagel ze aan alle kanten aan de schandpaal.
Tevens krijgen ze van mij een dergelijke rekening voor "laster" en zal ik aangifte doen.
Dan maakt een vriend van me er verder werk van, die is advocaat en ook erg goed thuis in incasso zaken.

Sterke punten:
Komt overtuigend over

Zwakke punten:
Zo nep als de pakjesboot van sinterklaas

Matthieu beveelt CIB aan bij vrienden/bekenden

CIB - Streng met luisterend oor

0

Review:
Kreeg een boete binnen voor het te laat betalen van mijn verzekeringspremie.
Vond hun uiting wel streng. Toen ik werd gebeld vond ik de man die mij te woord stond erg netjes. Hij luisterde naar mijn reden voor te laat betalen.
Heeft een keurig voorstel gedaan voor het maken van een betalingsregeling.
Nette organisatie, kan niet anders zeggen!

Sterke punten:
Communicatie

Zwakke punten:
Geen

Ruud beveelt CIB aan bij vrienden/bekenden

Schrijf ook een review over CIB

  • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers


Ja, ik zou CIB aanbevelen aan vrienden/bekenden
Nee, ik zou CIB aan niemand aanbevelen
Niet van toepassing / Geen mening


Stuur mij een e-mail wanneer iemand een nieuwe review over deze website schrijft

Stuur mij een e-mail wanneer iemand op mijn review reageert

Door het plaatsen van deze review ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

Bezoek CIB


Home Ľ Incassobureaus Ľ CIB