Vesting Finance

 1. remco

  dubieuze ontraceerbare niet onderbouwde schulden worden verzonden door vesting finance

  Mijn vader heeft een brief ontvangen van incassobureau Vesting Finance, het zou gaan om een schuld van 574,32 euro. Er zou 460 euro afbetaald zijn. en de rente zou 586,13 bedragen totaal moet er dus 700,45 euro betaald worden, daarbij is de rente hoger dan de hoofdsom zelf, minus 460 euro zou het een extreem oude schuld moeten zijn als we van de 16% rente uitgaan op jaarbasis. Mijn vader weet niets van een bestelling bij Neckermann en kan deze schuld in zijn geheel niet plaatsen, deze schuld is tevens ruimschoots verjaart mocht het wel zo zijn, maar dat wordt betwist. Bij een consumentenkoop geldt een verjaringstermijn van 2 jaar. Aangezien hij nooit eerder aanmaningen heeft ontvangen kan dit op geen enkele manier gestuit worden. Toen mijn vader vesting finance wilde bellen kreeg hij de melding dat dit telefoonnummer van vesting finance door zijn provider geblokkeerd was omdat het oplichters zijn, echter kon ik ze wel bellen en het is wel degelijk een bestaand incassobureau wat ik wel heel bijzonder vind. De onprofessionele brief met warrig juridisch gebrabbel deed vermoeden dat er ander volk achter zat dan incassomedewerkers. Ze proberen het wel heel indrukwekkend met allerlei stempels te maken en zelfs een handtekening. Neckermann is sinds 2020 failliet gegaan en vesting finance heeft een heel bestand opgekocht van oude stoffige schulden waarvan vele betwist worden en niet onderbouwt waarvan sommige zelfs tientallen jaren oud zijn dus ook ruimschoots verjaart. Daarnaast vraag ik mij af of Neckermann zelf wel alle gedupeerden heeft terugbetaald die een bestelling hebben gedaan en nooit hebben ontvangen door het faillissement van Neckermann. Ook in dit specifieke geval is er niets onderbouwt, geen product omschrijving of datum, geen specificatie van de renteopbouw. Tevens wordt de leugen gebruikt dat er meerdere aanmaningen zijn verstuurd en hier kan geen bewijs van worden aangeleverd. Kortom, zo op het eerste gezicht een malafide incassobureau. In coronatijd is dit wel schandalig dat ze gaan lopen leuren met ruimschoots verjaarde schulden die ze alleen nog kunnen innen door onwetendheid van de klant, en ze inspelen op hun angsten. Dat dit soort bedrijven gewoon actief kunnen blijven is wel opmerkelijk.

  General: 1/5
 2. Jen

  Heb ongeveer 't zelfde voor afgelopen kerst gekregen.. Alhoewel 't bij ons over een openstaande Wehkamp rekening zou gaan. Daarbijkomend dat die brief van vesting finance geleverd werd in een envelop van Janssen en Janssen,was dit bij jullie ook 't geval?

 3. Iv

  Ik heb precies hetzelfde gehad met een factuur van Neckerman van jaren geleden waar ik overigens nooit heb besteld. Inderdaad ook in een Jansen & Jansen envelope. Het wordt tijd voor Kassa denk ik.

 4. N

  Vandaag ook een envelop gehad van Jansen en Jansen met een papier er aan geniet van vesting finance over Neckermann ik weet nergens van 😳 ik ga Jansen en Jansen hier over bellen want ik moet binnen 2 dagen betalen 🤔 wat ik al vaag vind maar ze zullen toch echt wel met bewijzen moeten komen. Hoe hebben jullie dit opgelost?

 5. jb

  vandaag ook hetzelfde gekregen hier in huis als jullie boven genoemde zaken bij mij ging het over een lening die allang is afbetaald ook een envelop van jansen & jansen met daarin een blanco A4tje met dubbel geprint mijn adres gegevens en met daarbij 1 blad van van vesting finance dat ik even 6775 euro moest betallen binnen 2 dagen te voldoen hebben jullie inmiddels al reacties of is er al aangifte gedaan want dit ben ik dus morgen van plan

 6. M

  Ik heb vandaag zo een brief ontvangen.heel vaag allemaal en die kosten asociaal hoog.vertrouw het niet hoor

 7. Maria

  Vandaag ook de Firma Snijder aan de deur met een brief van VF of ik even ruim 1900 euro wil betalen en dat gaat over Neckerman jaartal 2014,nooit iets bestelt daar ,maar ook geen brieven of iets dergelijks in al die jaren gekregen,maar nu dus Snijder aan de deur,betalen doe ik zo wie zo niet,laat ze maar komen met bewijs dat ze iets gestuurt hebben,en dan nog iets raars,Neckerman is failliet al zou ik nou betalen(wat ik niet doe) waar gaat dat geld dan naartoe,gaan ze zeker met ze alle lekker van uit eten ofzo

 8. M

  Mensen betaal niets aan Vesting ivm Neckermann die allang falliet is!!! Ik moest effe 4000 euro betalen voor spullen die ik nooit heb besteld!!! Ik heb ze zo vaak gemaild dat ik mij beroep op verjaring, wat in de wet staat en ACM heeft mij ook advies gegeven! Ik liet het er niet bij.van de week kreeg ik bericht via de mail dat het dossier gesloten word!! Dus mensen laat het niet erbij en vecht voor je recht!!!

Antwoord aan remco

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *